Politiikkatesti.fi - Testaa poliittiset mielipiteesi

Tuloksesi

Vastauksiesi perusteella sijoitut Nolanin kartalle seuraavasti:

Olet konservatiivinen sosialisti

Olet Nolanin kartan termistöllä ilmeisesti konservatiivinen sosialisti.Konservatiivinen sosialismi

Konservatiivinen sosialisti haluaa valtion tai yhteisön määräävän useimmista asioista niin talouden kuin elämäntapojen ja seksuaalisuudenkin alalla. Konservatiivisen sosialistin mielestä ihmiset ovat erehtyväisiä mutta valtio, johtajat tai kollektiivi eivät niinkään, ja siksi kaikki pitää määrätä elämään "hyväksi katsotulla tavalla".

Äärimmäisiä konservatiivisia sosialisteja olivat mm. Lenin, Hitler, Castro ja Robespierre, jotka halusivat valtion määräävän kaikesta, mutta melko lailla myös George W. Bush, joka lisäsi USA:n menoja enemmän kuin kukaan muu koskaan, sosiaaliturvaakin kymmeniä prosentteja. Bush myös lisäsi talouden sääntelyä historiallisen paljon ja oli melkoisen arvokonservatiivinen. Maltillisempia tai jyrkkiä konservatiivisia sosialisteja ovat monet suomalaispoliitikotkin "oikealta" vasemmalle, etenkin Esko-Juhani Tennilä (vas) mutta myös Paavo Väyrynen (kesk).

Kartan ulkopuolisella "nationalismin asteikolla" olisi mahdollista erotella toisistaan kansallissosialisteja ja internationalistisia sosialisteja, mutta nykyvasemmistolla nationalistiset sävyt ovat lisääntyneet Suomessakin.

Konservatiivisista sosialisteista käytetään usein nimitystä "totalitaristi", "autoritaarinen" tai "etatisti". Aate on liberalismin vastakohta.
Jaa tuloksesi


Jaa tuloksesi Facebookissa: 

Voit näyttää tuloksesi muille myös antamalla heille tämän osoitteen:


Tee testi

Nopea testi

Nopea testi. Vastaaminen vie noin minuutin.

Normaali testi

Laajempi ja tarkempi testi. Vastaaminen vie noin 4 minuuttia.


Usein kysytyt kysymykset
« Etusivulle